Наукова робота

Наукова робота на кафедрі здійснюється за державною бюджетною тематикою за різними напрямами:

  • Якість готельних послуг як фактор конкурентоздатності готелів;
  • Якість обслуговування в індустрії гостинності;
  • Сучасні тенденції розвитку послуг SPA і WELLNESS в Україні;
  • Інноваційні технології в організації WELLNESS-індустрії;
  • SPA-харчування і новітні технології виробництва та обслуговування;
  • SPA-технології в курортній справі.

Викладачі кафедри приймають участь в організації другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», оскільки Одеська національна академія харчових технологій є базовим закладом вищої освіти згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1010 від 18.09.2018 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році».

Починаючи з 2011 р. щороку кафедра проводить Всеукраїнську міжвузівську наукову конференцію студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності», в яких беруть участь студенти, аспіранти та молоді вчені Одеської національної академії харчових технологій та інших вищих навчальних закладів України.

З 2014 р. кафедра щорічно проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Студенти кафедри стають призерами різних наукових конкурсів та олімпіад.

Викладачі кафедри регулярно приймають участь у міжнародних конференціях, семінарах, виставках, зокрема – Міжнародний науковий фестиваль «SPA i WELLNES – стратегія розвитку» (Форос, жовтень, 2009); І Міжнародна науково-практична конференція «Прогресивні технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарства» (Полтава, 23-24 квітня 2009); ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Індустрія гостинності в країнах Європи» (Ялта,4-6 грудня 2009); Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі» (Харків, ХДУХТ, 2007); ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів» (Львівський інститут економіки і туризму, 22-23 квітня 2010 року); Х Міжнародна конференція «Стан і тенденції розвитку навчання у ресторанній і готельній галузях» (Пловдив (Болгарія) 11-12 червня 2010); 2011 року – Румунія (Ясси), 2012 року – Литва (Вільнос). В 2014 р. викладачі кафедри вивчали досвід підготовки кадрів для індустрії гостинності в Великобританії (Manchester Metropolitan University). Викладачі  кафедри та студенти щорічно приймають участь у міжнародному гастрономічному семінарі за підтримки FONDATION POUR LA FORMATION HÔTELIERE, 2014-2018 р., м. Опава, Чеська республіка, Silesian University in Opava. В 2015 р. викладачі кафедри відвідали міжнародну конференцію «Інновації в гостинності та туризмі», яка проводилась в Словенії, Університет Приморська (University of Primorska, Faculty of Tourism Studies Portorož, м Порторош).

У 2018 р. були запрошені зарубіжні спеціалісти для проведення тренінгів на тему «Food tourism: trends and developments» (Dr. Elizabeth M. Ineson, Manchester Metropolitan University) та «Hotel operations, tactics and strategy (HOTS)» (Dr. Mitja Petelin, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor). Також у 2018 р. була організована і проведена XVIII міжнародна конференція «Innovative information and communication technology in hospitality and tourism», яка зібрала 41 учасника з 18 країн та 28 вищих навчальних закладів Європи.